fredag 9 december 2011

Om mig

Ni är några stycken som kollar in här ibland och då är det inte mer än rätt att jag presenterar mig lite. (For my international readers, use google translate to read this text about me or ask me anything in the commentfield).

Jag heter Magdalena, jag är snart nitton år och bor i Göteborg med min pojkvän sedan i våras. På gymnasiet gick jag en medieutbildning med inriktning på foto, journalistik och samhällskunskap. Just nu läser jag sociologi vid Göteborgs Universitet. Till våren blir det Socialpsykologi. Jag jobbar med ett projekt på Göteborgs kulturförvaltning och fotar för lite tidningar då och då, välj press i kategorierna så kan ni se.


Jag fotograferar med en Canon 550D och diverse engångskameror. Det hade varit hemskt trevligt med en analog kamera. Jag framkallade mycket på högstadiet men nu har jag blivit lat. Jag vet inte vilken kamera som skulle passa mig nu eller vilken film jag ska använda mig av. Tips är välkomna!

Jag är vegetarian sen många år och gillar smågodis, gin&tonic, mojitoo, spagetti, chips, slibbigt kir, bigarråer och tomatsoppa. Mina favoritförfattare är Tove Jansson, Paul Auster, Per Hagman, Mats Jonsson, Erland Loe och Haruki Murakami.


Annars så gillar jag valar, naturhistoriska museum, polotröjor, frisyrer med mycket volym, högklackade skor, skogar, att åka tåg/bil/buss/flygplan på natten, David Lynch/Wes Anderson-filmer, katter, Toddlers&Tiaras, Twin Peaks, David Attenborourgh, festivaler och Sarah Recordspop.

19 kommentarer:

 1. Åhh så himla mycket tack. Du är helt jävla assnygg måste jag säga.

  SvaraRadera
 2. Svar: Åh, tack så himla mycket!

  SvaraRadera
 3. du är så fin hjärtat <3
  Du får jättegärna komma hit i veckan. Saknar dig!

  SvaraRadera
 4. fina bilder, och det var intressant att läsa lite om dig själv!

  SvaraRadera
 5. åh du är en sån gullig person! puss

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blogg! Och, åh, Haruki Murakami kan ju vara en av de bästa författarna någonsin.

  SvaraRadera
 7. Vad tänker du bli när du blir stor? ;)
  Tänker på det för att du läser sociologi.

  SvaraRadera
 8. sv: Jag vet inte riktigt vad jag vill bli faktiskt. Sociologi är en bra bas och introduktion till samhällsvetenskap och beteendevetenskap. När jag blir stor vill jag jobba med kultur på något sätt.

  SvaraRadera
 9. Oh you are so cute. I love tp too!

  SvaraRadera
 10. tack så hemskt mycket!
  din blogg är väldigt fin

  SvaraRadera
 11. Köp en Rolleicord! Hittade en för en hundring på loppis. Har några bilder i länken. Tar 120-film, så vill man att det ska se snyggt ut så blir det toppenkvalitet, vill man skita ner det går det bra det med. Instämmer fö med coco ang den andra bilden.

  SvaraRadera
 12. Nejdå, det finns både svartvit och färgfilm. Jag fick filmen gratis av en kompis, men jag tror det inte ska vara så jättesvårt att få tag på. Bra fotoaffärer typ. Vet inte hur det är i Göteborg, men det borde finnas något ställe som framkallar 120-film tycker jag. En snabb googling föreslår Sandeng fotolabb vid Stampen (säger mig som utböling inget). Här är fler bilder med kameran, vissa i färg: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1769059023594.2136629.1152754814&type=1&l=49399d79d2

  SvaraRadera
 13. Litet tips: om du känner dig lat och har gillat engångskamerors enkelhet kan jag rekommendera någon bra 35mms kompaktkamera. Finns några kultkameror som definitivt är värda sin status, till exempel Yashica T4 och Olympus Mju II (eller I). Jag har själv en Mju tvåa, kompakt och anspråkslös liten kamera som man kan ta med i vilken liten väska som helst och som sköter exponeringen själv men som verkligen är vass.
  När det gäller film är i princip vad som helst bra så länge det inte gått ut och man exponerar så väl som möjligt.
  Hjälper gärna och ger mer tips om det behövs! Hoppas det här inte blev för besserwisser nu.

  SvaraRadera
 14. You have the loveliest hair!

  SvaraRadera
 15. ramlade in här av en händelse, och kommenterar egentligen alldeles för långt efter publikationsdatum. skulle inte dra mig för att fria, bara för att du nämner paul auster. hade inte så mycket mer att säga, om jag ska vara ärlig. puss. du verkar söt.

  SvaraRadera